Kor e alle k-ar hen? Variasjon mellom k- og v- i spørjeord blant bergenske barnehagebarn - Neteland, Randi; Selås, Magnhild; Gujord, Ann-Kristin Helland (Bergen Language and Linguistics Studies, 2022)
<span class="NormalTextRun SCXW252746976 BCX0" data-ccp-parastyle="Samandrag" data-ccp-parastyle-defn=""ObjectId":"48bb940b-615e-4264-afb6-ace0b7480953|105","ClassId":1073872969,"Properties":[469775450,"Samandrag",201340122,"2",134234082,"true",134233614,"true",469778129,"Samandrag",335572020,"1",469777841,"Palatino Linotype",469777842,"Noto Serif",469777843,"BatangChe",469777844,"Palatino Linotype",469769226,"Palatino Linotype,Noto Serif,BatangChe",268442635,"24",335559685,"709",335559740,"360",201341983,"1",335559739,"240",335559738,"480",335551550,"6",335551620,"6",469778324,"Normal"]">Artikkelen presenterer ei undersøking av variasjon mellom k- og v- i framlyd av spørjeord blant bergenske barnehagebarn med norsk som første- og andrespråk. I undersøkinga er det brukt innsikter frå både sosiolingvistikk og barnespråkstileigning for å finne ut korleis barna tileignar seg denne sosiolingvistiske variabelen. Datamaterialet som undersøkinga er basert på, er frå opptak av samtalar mellom to‒tre barn som leika saman i barnehagane dei går i. Medan Mykings undersøking av same variabel frå 1988 peika mot ei utvikling der v- i framlyd kunne vere på veg ut av bergensk, har seinare undersøkingar vist at v- framleis er noko brukt, også av ungdommar i Bergen. Dei nye resultata som blir presentert her, viser at barna brukar overraskande mykje v- i framlyd – langt meir enn ungdommar og vaksne frå Bergen.